Az élelmiszer-biztonság tulajdonképpen egy rendszer, melynek több alkotója van és mindíg specifikusan az adott üzemre, tevékenységre vonatkozik. Nincs két egyforma élelmiszerbiztonsági rendszerrel rendelkező üzem. Legalább is igen kevés esély van rá. 

Adott élelmiszerbiztonsági rendszert legalább a következők alkotják:
 
Gyártmánylapok, receptúrák, anyagnormák, anyagkiszabások
 
Technológiai leírás, utasítás, szabályzat
 
Jó Higiéniai Gyakorlat ( GHP )  Jó Gyártási Gyakorlat ( GMP ) útmutató
 
Élelmiszerbiztonsági Kézikönyv ( ÉBK ) 
 
HACCP ( magyarul: Veszélyelemzés Kritikus Szabályozási Pontok ) - mely önmagában is rendszer
 
Dokumentált Termék Nyomonkövetési és Termékvisszahívási eljárás
 
Önellenőrzési terv - Az élelmiszerek mikrobiológiai kritériumairól
 
 
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://elelmiszerbiztonsag.blog.hu/api/trackback/id/tr95897901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása