2009.01.23. 15:00
Élelmiszerbiztonság meghatározása
Az élelmiszer-biztonság tulajdonképpen egy rendszer, melynek több alkotója van és mindíg specifikusan az adott üzemre, tevékenységre vonatkozik. Nincs két egyforma élelmiszerbiztonsági rendszerrel rendelkező üzem. Legalább is igen kevés esély van rá.
Adott élelmiszerbiztonsági rendszert legalább a következők alkotják:
Gyártmánylapok, receptúrák, anyagnormák, anyagkiszabások
Technológiai leírás, utasítás, szabályzat
Jó Higiéniai Gyakorlat ( GHP ) Jó Gyártási Gyakorlat ( GMP ) útmutató
Élelmiszerbiztonsági Kézikönyv ( ÉBK )
HACCP ( magyarul: Veszélyelemzés Kritikus Szabályozási Pontok ) - mely önmagában is rendszer
Dokumentált Termék Nyomonkövetési és Termékvisszahívási eljárás
Önellenőrzési terv - Az élelmiszerek mikrobiológiai kritériumairól
Szólj hozzá!
Címkék: élelmiszerbiztonság haccp
A bejegyzés trackback címe:
https://elelmiszerbiztonsag.blog.hu/api/trackback/id/tr31897901
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.