A Sólyom 2009.01.27. 12:56

HACCP

HACCP alkalmazása - Farmtól az Asztalig elv alapján - alapfeltétel az élelmiszervertikum valamennyi szegmensében. De feltétele pl. élelmiszeripari üzem, vagy vendéglő létesítésének, működési engedély kiadásának. 

Következő területeken kell HACCP-t alkalmazni: vetőmagok csávázása - mezőgazdasági tevékenység - állattenyésztési tevékenység - takarmánykeverő tevékenység - gyümölcstermesztés - zöldségtermesztés - teljes élelmiszeripari vertikum - cukrászipari tevékenység - vendéglátás, közétkeztetés - élelmiszer forgalmazási tevékenység - állati takarmány előállítási és forgalmazási tevékenység.

 

Felülvizsgálataim, auditálásaim során számtalan esetben találkozom azzal a jelenséggel, mikor keresek egy adott élelmiszerbiztonsági dokumentációt, azt reagálják, "biztos betettük a HACCP-be".

Nos, tisztázok néhány félreértést:

A HACCP egy eszköz, mely az adott technológia élelmiszerbiztonsági veszélyeit hivatott megtalálni és kezelni veszélyelemzéssel, kockázat elemzéssel és azok felügyeletével, helyesbítésével.

 

részletekért tovább a honlapra...

 

Adó optimalizálás - Vagyon védés - Legálisan itt...

 

 

HIGIÉNIAI OKTATÁS ÉS VIZSGÁZTATÁS A GYAKORLATBAN
Friss és aktuális itt...

 

HACCP 7 alapelv

12 műveleti lépés

 


 

( HACCP dokumentációkat sorba raktam, tehát számozás szerint növekvő sorrendben, egymás után tessék lefűzni kinyomtatás után! )

 

Húsos HACCP

Vágás

1. Fedlap

2. Tartalomjegyzék

3. Kézikönyv

4. Feladatmeghatározás

5. Tevékenység-termékleírás

6. Folyamatábra

7. Döntési fa

8. Veszélyelemzés -Fizikai... Kémiai... biológiai...

9. Kritikus szabályozási pontok jegyzéke

10. GHP - F... K... B...

11. Igazolási terv

12. Dokumentumok - 1... 2... 3...  4... 5...  6... 7... 8...  9... 10...  11...

 

Feldolgozás

1. Fedlap

2. Tartalomjegyzék

3. Kézikönyv

4. Feladatmeghatározás

5. Tevékenység - termékleírás - 1...  2...  3...  4...  5...  6...

6. Folyamatábrák - 1... 2...  3...  4...  5...  6...  7...

7. Döntési fa

8. Veszélyelemzések1. -  F...  K...  B...

                                           2. -  F...  K...  B...

                                           3. -  F...  K...  B...

                                           4. -  F...  K...  B...

                                           5. -  F...  K...  B...

                                           6. -  F...  K...  B...

                                           7. -  F...  K...  B...

9. Kritikus szabályozási pontok jegyzéke

10. GHP - F...  K...  B...

11. Igazolási terv

12. Dokumentumok - 1... 2...  3...  4...  5...  6...  7...  8...  9...  10...  11...  12... 13...

 


 

( HACCP dokumentációkat sorba raktam, tehát számozás szerint növekvő sorrendben, egymás után tessék lefűzni kinyomtatás után! )

 

Sütőiparos ( pék ) HACCP

1. Fedlap

2. Tartalomjegyzék

3. Kézikönyv

4. Feladatmeghatározás

5. Tevékenység - termékleírás - 1...  2...  3...  4...  5...  6...

6. Folyamatábrák - 1...  2...  3...  4...  5...  6...

7. Döntési fa

8. Veszélyelemzések - 1. - F...  K...  B...

                                          2. - F...  K...  B...

                                          3. - F...  K...  B...

                                          4. - F...  K...  B...

                                          5. - F...  K...  B...

                                          6. - F...  K...  B...

9. Kritikus szabályozási pontok jegyzéke

10. GHP - F...  K...  B...

11. Igazolási terv

12. Dokumentumok - 1...  2...  3...  4...  5...  6...  7...  8...  9...  10...  11...

 


 

( HACCP dokumentációkat sorba raktam, tehát számozás szerint növekvő sorrendben, egymás után tessék lefűzni kinyomtatás után! )

 

Tejiparos ( tejfeldolgozás ) HACCP

1. Fedlap

2. Tartalomjegyzék

3. Kézikönyv

4. Feladatmeghatározás

5. Tevékenység - termékleírás

6. Folyamatábrák - 1...  2...  3... 4...  5...  6...  7...  8...

7. Döntési fa

8. Veszélyelemzések -  1. - F... K...  B...

                                   2. - F... K...  B...

                                           3. - F...  K...  B...

                                           4. - F...  K...  B...

                                           5. - F...  K...

                                           6. - F... K...  B...

                                           7. - F...  K...  B...

                                           8. - F...  K...  B...

9. Kritikus szabályozási pontok jegyzéke

10. GHP - F...  K...  B...

11. Igazolási terv

12. Dokumentumok - 1...  2...  3...  4... 5...  6...  7...  8...  9...  10...  11...  12...

 



( HACCP dokumentációkat sorba raktam, tehát számozás szerint növekvő sorrendben, egymás után tessék lefűzni kinyomtatás után! )

 

Szőlőtermesztés - borkészítés (boros) HACCP

Szőlőművelés

1. Fedlap

2. Tartalomjegyzék

3. Kézikönyv

4. Feladatmeghatározás

5. Tevékenység - termékleírás

6. Folyamatábra

7. Döntési fa

8. Veszélyelemzések - F...  K...  B...

9. Kritikus szabályozási pontok jegyzéke

10. GHP - K...B...

11. Igazolási terv

12. Dokumentumok - 1...  2... 3...  4...  5...  6...

 

Borkészítés

1. Fedlap

2. Tartalomjegyzék

3. Kézikönyv

4. Feladatmeghatározás

5. Tevékenység - termékleírás

6. Folyamatábra

7. Döntési fa

8. Veszélyelemzések - F...  K...  B...

9. Kritikus szabályozási pontok jegyzéke

10. GHP - F...  K...  B...

11. Igazolási terv

12. Dokumentumok - 1... 2...  3...  4...  5...  6...  7...  8...  9...

 


 

( HACCP dokumentációkat sorba raktam, tehát számozás szerint növekvő sorrendben, egymás után tessék lefűzni kinyomtatás után! )

 

Élelmiszerboltos HACCP

FELTÖLTÉS ALATT!

                                

A bejegyzés trackback címe:

https://elelmiszerbiztonsag.blog.hu/api/trackback/id/tr34905966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisboltos 2009.04.29. 20:51:33

Kedves Cím!

Szeretnék érdeklődni, hogy mikor lesz feltöltve az élelmiszerboltos HACCP?

Üdv.

Lia51 2011.01.02. 15:28:59

keresek egy étkezde HACCP-t.
Töltene fel valaki egyet?

UEszter 2011.02.14. 16:54:20

Sziasztok!
Tudna abban segíteni valaki, hogy a HACCP kézikönyben a "Magyar Élelmiszerkönyv 1-2-18/1993" utalást mire kell cserélni?A múlt héten voltak nálunk ellenőrizni, és felírták eltérésként, hogy már nem érvényes.Próbáltam keresgélni és a 90/2003(VII.30.)FVM-ESzCsM együttes rendeletet találtam...ez jó lesz???
Köszönöm a választ!

A Sólyom 2011.02.14. 18:03:58

Üdvözlöm Eszter!

A 90/2003 -as rendelet már évek óta nem él!
Önnek a 852/2004 EK rendeletre van szüksége.

Hegedüs Tibor
az Ön élelmiszerbiztonsági tanácsadója

www.cegoptimalizalo.com

UEszter 2011.02.16. 17:52:59

@A Sólyom: Kedves Tibor!
Köszönöm szépen a segítségét!

drumlin · http://szinhaz.blog.hu 2011.02.17. 14:21:52

kedves Tibor,

Egy cikk megírásához kérném a segítségét. Kérem, a griczi@gmail.comra küldjön egy telefonszámot, ha megkereshetem.

István

biggie0630 2011.07.05. 18:52:16

Sziasztok!

Nekem egy étteremre vonatkozó HACCP dokumentációra lenne szükségem.
Csak már kezdek kifutni az időből sűrgős lenne.
Segítségeteket előre is köszönöm!

Habcsok1 2011.07.08. 13:58:00

Üdvözlöm!

A segítségét szeretném kérni takarmánygyártó üzem (konkrétan hal-csali gyártó üzem) HACCP -jének elkészítéséhez.
Milyen szempontokat kell szem előtt tartanom, mik a vonatkozó jogszabályok, folyamatábrák?
Esetleg egy mintát tudna nekem küldeni?

Segítségét előre is köszönöm!

agrármérnök 2012.02.02. 08:34:03

Sziasztok!

Szükségem lenne egy élelmiszerboltos HACCP-re és egy Rovar- és rágcsáló irtási utasítás mintára, amit át tudnék dolgozni a sajátunkra. Ha úgy egyszerűbb küldhetitek az eszter1997@freemail.hu-ra. Köszi agrármérnök.
süti beállítások módosítása