HACCP alkalmazása - Farmtól az Asztalig elv alapján - alapfeltétel az élelmiszervertikum valamennyi szegmensében. De feltétele pl. élelmiszeripari üzem, vagy vendéglő létesítésének, működési engedély kiadásának. 

Következő területeken kell HACCP-t alkalmazni: vetőmagok csávázása - mezőgazdasági tevékenység - állattenyésztési tevékenység - takarmánykeverő tevékenység - gyümölcstermesztés - zöldségtermesztés - teljes élelmiszeripari vertikum - cukrászipari tevékenység - vendéglátás, közétkeztetés - élelmiszer forgalmazási tevékenység - állati takarmány előállítási és forgalmazási tevékenység.

 

Felülvizsgálataim, auditálásaim során számtalan esetben találkozom azzal a jelenséggel, mikor keresek egy adott élelmiszerbiztonsági dokumentációt, azt reagálják, "biztos betettük a HACCP-be".

Nos, tisztázok néhány félreértést:

A HACCP egy eszköz, mely az adott technológia élelmiszerbiztonsági veszélyeit hivatott megtalálni és kezelni veszélyelemzéssel, kockázat elemzéssel és azok felügyeletével, helyesbítésével.

 

részletekért tovább a honlapra...

 

Adó optimalizálás - Vagyon védés - Legálisan itt...

 

 

HIGIÉNIAI OKTATÁS ÉS VIZSGÁZTATÁS A GYAKORLATBAN
Friss és aktuális itt...

 

HACCP 7 alapelv

12 műveleti lépés

 


 

( HACCP dokumentációkat sorba raktam, tehát számozás szerint növekvő sorrendben, egymás után tessék lefűzni kinyomtatás után! )

 

Húsos HACCP

Vágás

1. Fedlap

2. Tartalomjegyzék

3. Kézikönyv

4. Feladatmeghatározás

5. Tevékenység-termékleírás

6. Folyamatábra

7. Döntési fa

8. Veszélyelemzés -Fizikai... Kémiai... biológiai...

9. Kritikus szabályozási pontok jegyzéke

10. GHP - F... K... B...

11. Igazolási terv

12. Dokumentumok - 1... 2... 3...  4... 5...  6... 7... 8...  9... 10...  11...

 

Feldolgozás

1. Fedlap

2. Tartalomjegyzék

3. Kézikönyv

4. Feladatmeghatározás

5. Tevékenység - termékleírás - 1...  2...  3...  4...  5...  6...

6. Folyamatábrák - 1... 2...  3...  4...  5...  6...  7...

7. Döntési fa

8. Veszélyelemzések1. -  F...  K...  B...

                                           2. -  F...  K...  B...

                                           3. -  F...  K...  B...

                                           4. -  F...  K...  B...

                                           5. -  F...  K...  B...

                                           6. -  F...  K...  B...

                                           7. -  F...  K...  B...

9. Kritikus szabályozási pontok jegyzéke

10. GHP - F...  K...  B...

11. Igazolási terv

12. Dokumentumok - 1... 2...  3...  4...  5...  6...  7...  8...  9...  10...  11...  12... 13...

 


 

( HACCP dokumentációkat sorba raktam, tehát számozás szerint növekvő sorrendben, egymás után tessék lefűzni kinyomtatás után! )

 

Sütőiparos ( pék ) HACCP

1. Fedlap

2. Tartalomjegyzék

3. Kézikönyv

4. Feladatmeghatározás

5. Tevékenység - termékleírás - 1...  2...  3...  4...  5...  6...

6. Folyamatábrák - 1...  2...  3...  4...  5...  6...

7. Döntési fa

8. Veszélyelemzések - 1. - F...  K...  B...

                                          2. - F...  K...  B...

                                          3. - F...  K...  B...

                                          4. - F...  K...  B...

                                          5. - F...  K...  B...

                                          6. - F...  K...  B...

9. Kritikus szabályozási pontok jegyzéke

10. GHP - F...  K...  B...

11. Igazolási terv

12. Dokumentumok - 1...  2...  3...  4...  5...  6...  7...  8...  9...  10...  11...

 


 

( HACCP dokumentációkat sorba raktam, tehát számozás szerint növekvő sorrendben, egymás után tessék lefűzni kinyomtatás után! )

 

Tejiparos ( tejfeldolgozás ) HACCP

1. Fedlap

2. Tartalomjegyzék

3. Kézikönyv

4. Feladatmeghatározás

5. Tevékenység - termékleírás

6. Folyamatábrák - 1...  2...  3... 4...  5...  6...  7...  8...

7. Döntési fa

8. Veszélyelemzések -  1. - F... K...  B...

                                   2. - F... K...  B...

                                           3. - F...  K...  B...

                                           4. - F...  K...  B...

                                           5. - F...  K...

                                           6. - F... K...  B...

                                           7. - F...  K...  B...

                                           8. - F...  K...  B...

9. Kritikus szabályozási pontok jegyzéke

10. GHP - F...  K...  B...

11. Igazolási terv

12. Dokumentumok - 1...  2...  3...  4... 5...  6...  7...  8...  9...  10...  11...  12...

 



( HACCP dokumentációkat sorba raktam, tehát számozás szerint növekvő sorrendben, egymás után tessék lefűzni kinyomtatás után! )

 

Szőlőtermesztés - borkészítés (boros) HACCP

Szőlőművelés

1. Fedlap

2. Tartalomjegyzék

3. Kézikönyv

4. Feladatmeghatározás

5. Tevékenység - termékleírás

6. Folyamatábra

7. Döntési fa

8. Veszélyelemzések - F...  K...  B...

9. Kritikus szabályozási pontok jegyzéke

10. GHP - K...B...

11. Igazolási terv

12. Dokumentumok - 1...  2... 3...  4...  5...  6...

 

Borkészítés

1. Fedlap

2. Tartalomjegyzék

3. Kézikönyv

4. Feladatmeghatározás

5. Tevékenység - termékleírás

6. Folyamatábra

7. Döntési fa

8. Veszélyelemzések - F...  K...  B...

9. Kritikus szabályozási pontok jegyzéke

10. GHP - F...  K...  B...

11. Igazolási terv

12. Dokumentumok - 1... 2...  3...  4...  5...  6...  7...  8...  9...

 


 

( HACCP dokumentációkat sorba raktam, tehát számozás szerint növekvő sorrendben, egymás után tessék lefűzni kinyomtatás után! )

 

Élelmiszerboltos HACCP

FELTÖLTÉS ALATT!