HACCP alkalmazása - Farmtól az Asztalig elv alapján - alapfeltétel az élelmiszervertikum valamennyi szegmensében. De feltétele pl. élelmiszeripari üzem, vagy vendéglő létesítésének, működési engedély kiadásának.
Következő területeken kell HACCP-t alkalmazni: vetőmagok csávázása - mezőgazdasági tevékenység - állattenyésztési tevékenység - takarmánykeverő tevékenység - gyümölcstermesztés - zöldségtermesztés - teljes élelmiszeripari vertikum - cukrászipari tevékenység - vendéglátás, közétkeztetés - élelmiszer forgalmazási tevékenység - állati takarmány előállítási és forgalmazási tevékenység.
Felülvizsgálataim, auditálásaim során számtalan esetben találkozom azzal a jelenséggel, mikor keresek egy adott élelmiszerbiztonsági dokumentációt, azt reagálják, "biztos betettük a HACCP-be".
Nos, tisztázok néhány félreértést:
A HACCP egy eszköz, mely az adott technológia élelmiszerbiztonsági veszélyeit hivatott megtalálni és kezelni veszélyelemzéssel, kockázat elemzéssel és azok felügyeletével, helyesbítésével.
részletekért tovább a honlapra...
Adó optimalizálás - Vagyon védés - Legálisan itt...
HIGIÉNIAI OKTATÁS ÉS VIZSGÁZTATÁS A GYAKORLATBAN
Friss és aktuális itt...
( HACCP dokumentációkat sorba raktam, tehát számozás szerint növekvő sorrendben, egymás után tessék lefűzni kinyomtatás után! )
Húsos HACCP
Vágás
8. Veszélyelemzés -Fizikai... Kémiai... biológiai...
9. Kritikus szabályozási pontok jegyzéke
12. Dokumentumok - 1... 2... 3... 4... 5... 6... 7... 8... 9... 10... 11...
Feldolgozás
5. Tevékenység - termékleírás - 1... 2... 3... 4... 5... 6...
6. Folyamatábrák - 1... 2... 3... 4... 5... 6... 7...
8. Veszélyelemzések - 1. - F... K... B...
9. Kritikus szabályozási pontok jegyzéke
12. Dokumentumok - 1... 2... 3... 4... 5... 6... 7... 8... 9... 10... 11... 12... 13...
( HACCP dokumentációkat sorba raktam, tehát számozás szerint növekvő sorrendben, egymás után tessék lefűzni kinyomtatás után! )
Sütőiparos ( pék ) HACCP
5. Tevékenység - termékleírás - 1... 2... 3... 4... 5... 6...
6. Folyamatábrák - 1... 2... 3... 4... 5... 6...
8. Veszélyelemzések - 1. - F... K... B...
9. Kritikus szabályozási pontok jegyzéke
12. Dokumentumok - 1... 2... 3... 4... 5... 6... 7... 8... 9... 10... 11...
( HACCP dokumentációkat sorba raktam, tehát számozás szerint növekvő sorrendben, egymás után tessék lefűzni kinyomtatás után! )
Tejiparos ( tejfeldolgozás ) HACCP
6. Folyamatábrák - 1... 2... 3... 4... 5... 6... 7... 8...
8. Veszélyelemzések - 1. - F... K... B...
9. Kritikus szabályozási pontok jegyzéke
12. Dokumentumok - 1... 2... 3... 4... 5... 6... 7... 8... 9... 10... 11... 12...
( HACCP dokumentációkat sorba raktam, tehát számozás szerint növekvő sorrendben, egymás után tessék lefűzni kinyomtatás után! )
Szőlőtermesztés - borkészítés (boros) HACCP
Szőlőművelés
8. Veszélyelemzések - F... K... B...
9. Kritikus szabályozási pontok jegyzéke
12. Dokumentumok - 1... 2... 3... 4... 5... 6...
Borkészítés
8. Veszélyelemzések - F... K... B...
9. Kritikus szabályozási pontok jegyzéke
12. Dokumentumok - 1... 2... 3... 4... 5... 6... 7... 8... 9...
( HACCP dokumentációkat sorba raktam, tehát számozás szerint növekvő sorrendben, egymás után tessék lefűzni kinyomtatás után! )
Élelmiszerboltos HACCP
FELTÖLTÉS ALATT!
Hozzászólások