2009.01.27. 12:56
HACCP
HACCP alkalmazása - Farmtól az Asztalig elv alapján - alapfeltétel az élelmiszervertikum valamennyi szegmensében. De feltétele pl. élelmiszeripari üzem, vagy vendéglő létesítésének, működési engedély kiadásának.
Következő területeken kell HACCP-t alkalmazni: vetőmagok csávázása - mezőgazdasági tevékenység - állattenyésztési tevékenység - takarmánykeverő tevékenység - gyümölcstermesztés - zöldségtermesztés - teljes élelmiszeripari vertikum - cukrászipari tevékenység - vendéglátás, közétkeztetés - élelmiszer forgalmazási tevékenység - állati takarmány előállítási és forgalmazási tevékenység.
Felülvizsgálataim, auditálásaim során számtalan esetben találkozom azzal a jelenséggel, mikor keresek egy adott élelmiszerbiztonsági dokumentációt, azt reagálják, "biztos betettük a HACCP-be".
Nos, tisztázok néhány félreértést:
A HACCP egy eszköz, mely az adott technológia élelmiszerbiztonsági veszélyeit hivatott megtalálni és kezelni veszélyelemzéssel, kockázat elemzéssel és azok felügyeletével, helyesbítésével.
részletekért tovább a honlapra...
Adó optimalizálás - Vagyon védés - Legálisan itt...
HIGIÉNIAI OKTATÁS ÉS VIZSGÁZTATÁS A GYAKORLATBAN
Friss és aktuális itt...
( HACCP dokumentációkat sorba raktam, tehát számozás szerint növekvő sorrendben, egymás után tessék lefűzni kinyomtatás után! )
Húsos HACCP
Vágás
8. Veszélyelemzés -Fizikai... Kémiai... biológiai...
9. Kritikus szabályozási pontok jegyzéke
12. Dokumentumok - 1... 2... 3... 4... 5... 6... 7... 8... 9... 10... 11...
Feldolgozás
5. Tevékenység - termékleírás - 1... 2... 3... 4... 5... 6...
6. Folyamatábrák - 1... 2... 3... 4... 5... 6... 7...
8. Veszélyelemzések - 1. - F... K... B...
9. Kritikus szabályozási pontok jegyzéke
12. Dokumentumok - 1... 2... 3... 4... 5... 6... 7... 8... 9... 10... 11... 12... 13...
( HACCP dokumentációkat sorba raktam, tehát számozás szerint növekvő sorrendben, egymás után tessék lefűzni kinyomtatás után! )
Sütőiparos ( pék ) HACCP
5. Tevékenység - termékleírás - 1... 2... 3... 4... 5... 6...
6. Folyamatábrák - 1... 2... 3... 4... 5... 6...
8. Veszélyelemzések - 1. - F... K... B...
9. Kritikus szabályozási pontok jegyzéke
12. Dokumentumok - 1... 2... 3... 4... 5... 6... 7... 8... 9... 10... 11...
( HACCP dokumentációkat sorba raktam, tehát számozás szerint növekvő sorrendben, egymás után tessék lefűzni kinyomtatás után! )
Tejiparos ( tejfeldolgozás ) HACCP
6. Folyamatábrák - 1... 2... 3... 4... 5... 6... 7... 8...
8. Veszélyelemzések - 1. - F... K... B...
9. Kritikus szabályozási pontok jegyzéke
12. Dokumentumok - 1... 2... 3... 4... 5... 6... 7... 8... 9... 10... 11... 12...
( HACCP dokumentációkat sorba raktam, tehát számozás szerint növekvő sorrendben, egymás után tessék lefűzni kinyomtatás után! )
Szőlőtermesztés - borkészítés (boros) HACCP
Szőlőművelés
8. Veszélyelemzések - F... K... B...
9. Kritikus szabályozási pontok jegyzéke
12. Dokumentumok - 1... 2... 3... 4... 5... 6...
Borkészítés
8. Veszélyelemzések - F... K... B...
9. Kritikus szabályozási pontok jegyzéke
12. Dokumentumok - 1... 2... 3... 4... 5... 6... 7... 8... 9...
( HACCP dokumentációkat sorba raktam, tehát számozás szerint növekvő sorrendben, egymás után tessék lefűzni kinyomtatás után! )
Élelmiszerboltos HACCP
FELTÖLTÉS ALATT!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
kisboltos 2009.04.29. 20:51:33
Szeretnék érdeklődni, hogy mikor lesz feltöltve az élelmiszerboltos HACCP?
Üdv.
Lia51 2011.01.02. 15:28:59
Töltene fel valaki egyet?
UEszter 2011.02.14. 16:54:20
Tudna abban segíteni valaki, hogy a HACCP kézikönyben a "Magyar Élelmiszerkönyv 1-2-18/1993" utalást mire kell cserélni?A múlt héten voltak nálunk ellenőrizni, és felírták eltérésként, hogy már nem érvényes.Próbáltam keresgélni és a 90/2003(VII.30.)FVM-ESzCsM együttes rendeletet találtam...ez jó lesz???
Köszönöm a választ!
A Sólyom 2011.02.14. 18:03:58
A 90/2003 -as rendelet már évek óta nem él!
Önnek a 852/2004 EK rendeletre van szüksége.
Hegedüs Tibor
az Ön élelmiszerbiztonsági tanácsadója
www.cegoptimalizalo.com
UEszter 2011.02.16. 17:52:59
Köszönöm szépen a segítségét!
drumlin · http://szinhaz.blog.hu 2011.02.17. 14:21:52
Egy cikk megírásához kérném a segítségét. Kérem, a griczi@gmail.comra küldjön egy telefonszámot, ha megkereshetem.
István
biggie0630 2011.07.05. 18:52:16
Nekem egy étteremre vonatkozó HACCP dokumentációra lenne szükségem.
Csak már kezdek kifutni az időből sűrgős lenne.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Habcsok1 2011.07.08. 13:58:00
A segítségét szeretném kérni takarmánygyártó üzem (konkrétan hal-csali gyártó üzem) HACCP -jének elkészítéséhez.
Milyen szempontokat kell szem előtt tartanom, mik a vonatkozó jogszabályok, folyamatábrák?
Esetleg egy mintát tudna nekem küldeni?
Segítségét előre is köszönöm!
agrármérnök 2012.02.02. 08:34:03
Szükségem lenne egy élelmiszerboltos HACCP-re és egy Rovar- és rágcsáló irtási utasítás mintára, amit át tudnék dolgozni a sajátunkra. Ha úgy egyszerűbb küldhetitek az eszter1997@freemail.hu-ra. Köszi agrármérnök.